понеделник, 12 декември 2016 г.

За любителите на музиката

За любителите на музиката в различни стилове препоръчвам следните местенца:



1. Club Terminal 1

Терминал е едно сравнително ново отворено клубче в центъра на София.Клубът се радва на доста добри отзиви,а програмата им е винаги запълнена в повечето случаи с алтернативна музика. Но не винаги.Клубът разполага с голяма жанрова палитра.


Двуетажният клуб се радва и доста на чуждестранна публика.
Известен е с политика си на безплатен вход всеки петък преди 00:00ч.

Адрес: ул.:Анегл Кънчев" 1



2. Rock it

Rock bar 'Rock It' е най-големият рок бар в столицата.


Разположен на два етажа е снабден с невероятна апаратура и лайв сцена.Всяка зала в бара е направена в различен стил,предизвикано от различните рок и метал стилове.

Адрес: ул."Георги Бенковски" 14


3.Бар "Jazzmatazz"

Барчето определено е едно от най-малките местенца за празнуване в София,но пък няма човек сред младите,който да не е стъпвал там,поне с единия крак. Барът носи славата си благодарение на честите Рап партита,които се провеждат там.Въпреки капацитета си,клуба се радва на широка аудитория от фенове на жанра.Обстановката е изключително приятна и позитивно зареждаща.

Адрес: подлеза под Моста на НДК



4.Swinging Hall

Swinging Hall определено е най-посещаваното и известно рок/метал барче в столицата. През сцената му са минавали безброй утвърдени имена от музикалния бранш.


Всяка вечер там е тематична в различните жанрови класификации.Освен,че можеш да се наслаждаваш на музиката,можеш и да се включиш в нея чрез традиционния Сиунинг Джам всяка сряда.

Адрес: ул."Драган Цанков" 8


5. Клуб "Maze"

Ако се питаш дали името е случайно-НЕ Е. Да,клубът се намира под земята- в мазето. Доста често срещано е,че това е мястото,където слизаш,за да се издигнеш.


"Maze" е мястото,където сливаш музика.култура.забавление и изкуство в едно.В сърцевината на София,мястото прониква в твоята сърцевина. И за да спечелят още повече вниманието ти са подготвили куб изкушения + джага и билярд.Музика на живо от най-разнообразни жанрове - джаз, реге, ска, етно, рок и всевъзможни други музикални стилове.

Адрес:Ул. Христо Белчев 1, в безистена



6. Mixtape 5

Mixtape 5 е нощен клуб в центъра на София,който е известен и сред млади и сред стари. Освен музикални ивенти,клубът е отворен и за всякакви културни мероприятия. Интериора няма равен, озвучителната система също.


За разлика от доста нощни заведени Mixtape 5 обръщат и доста голямо внимание на вентилационната система.През делничния иукенд клубът е дом и на актьорски школи. 


Клубът се грижи доста добре за авторитета си дори и чрез охранителния си персонал.А относно другия персонал-те са винаги усмихнати и лъчезарни,което доста повдига настроението.

Адрес: подлеза на Моста на НДК


7."Маймунарника"

"Маймунарника" е може би е мястото,което най-трудно се описва.Тези,които са вкусили от магията му ме разбират. Това е мястото,където можеш да отидеш най-спонтанно. Сред приятните дръвчета на Борисовата градина,"Маймунарника" не случайно е едно от най-заслужилите уважението си места. В парка си,дали с кучето,дали с приятели или на разходка с колелото,винаги се спираш там за свежо питие и музика(може би и скара).


Адрес: Борисова градина,до езерото с лилиите 


8. Rock`n`Rolla

Rock`n`Rolla е поредното място в центъра на София,където се спират дори и чужденците да послушат хубава музика. Барът е с доста интересен интериор,а за свой плюс разполага и отделна зала за караоке,където можеш да развиваш таланта си или пък не.Ценителите на хубавата музика ще отбележат бара в листа си с любими местенца.

Адрес: ул."Граф Игнатиев"1



9. "Corner" Club

"Corner" Club е мястото за отдих през деня. Музиката е винаги на ниво,както и хората. Не много популярно, клубчето се е превръща в част от ежедневието. А бирата там върви с пуканки.


Адрес:ул."Милин Камък" 5

*Внимание! Не се позволява бъркане на двата клуба с еднакво име-другото е прекалено тузарско и лъскаво.









Няма коментари:

Публикуване на коментар